De formule van de Nano Range

De formule van de Nano Range van WhiteWash Laboratories is vakkundig ontwikkeld door tandartsen en bevat een unieke combinatie van ingrediënten, die allemaal door de wetenschap kunnen worden gemotiveerd. Anderzijds zijn er ook ingrediënten die aan veel andere tandpasta’s en mondspoelmiddelen wel worden toegevoegd, maar om goede redenen uit de Nano Range zijn weggelaten. Zo bevatten de producten van de Nano Range geen SLS, alcohol, parabenen, triclosan en PEG.

De basis van de formule van de Nano Range is de geavanceerde Enamel Care Technology ©. Deze technologie werkt dankzij hydroxyapatietnanodeeltjes. Dit zijn ongelooflijk kleine kristallen, die natuurlijke bouwstenen zijn voor uw gebit. Ze bepalen gemiddeld zo’n 97% van het gewicht van uw tanden. Als deze deeltjes in uw mond komen, komen de kristallen samen tot grotere kristallen, om uiteindelijk een heel erg dunne, nieuwe laag glazuur over uw tanden heen te vormen. Dat maakt uw tanden witter. Vaak lijken uw tanden namelijk minder wit dan ze zijn, doordat er een laag donkere aanslag op zit, veroorzaakt door dingen als koffie, thee, rode wijn en tabak. De hydroxyapatietnanodeeltjes vegen deze aanslag weg, zodat de natuurlijke witheid van uw tanden weer naar boven komt. Bovendien herstelt de nieuwe laag glazuur oneffenheden in uw tandoppervlak, zodat uw tanden een stralende glans krijgen.

Ook verminderen en voorkomen de hydroxyapatietnanodeeltjes tandgevoeligheid. Gevoelige tanden ontstaan namelijk doordat uw tandvlees zich een stukje teruggetrokken heeft. Daardoor worden de wortels van uw tanden niet langer bedekt, en juist daar bevinden zich kleine kanaaltjes met de uiteinden van uw tandzenuwen. Omdat deze niet meer worden beschermd, kunnen dingen als hete thee of koffie veel makkelijker uw zenuwen prikkelen, wat pijn veroorzaakt. De nieuwe laag glazuur die de hydroxyapatietnanodeeltjes vormen sluit de kanaaltjes weer af, zodat de pijn verdwijnt. Het resultaat is dat de gevoeligheid snel afneemt. De nieuwe laag glazuur gevormd door de hydroxyapatietnanodeeltjes zorgt er bovendien voor dat zacht, gevoelig tandglazuur weer weer gezond en sterk wordt en dat beschadigd tandglazuur wordt hersteld.

Een ander belangrijk ingrediënt van de formule van de Nano Range is kaliumnitraat. Deze stof dringt diep door in uw tanden, tot bij de tandzenuwen. Hier blokkeren de kaliumnitraatdeeltjes de signalen, zodat pijnprikkels niet meer worden doorgegeven. Dit vermindert de pijn bij gevoelige tanden bijna meteen. Ook bevatten de producten van de Nano Range  fluoride, wat uw tanden versterkt, en xylitol, wat de groei van bacteriën remt en helpt beschermen tegen zuuraanvallen.

Samengevat is de formule van de Nano Range dus zo samengesteld dat u op een natuurlijke manier wittere tanden krijgt die stralend glanzen. Bovendien wordt tandgevoeligheid  voorkomen en tegengegaan en wordt uw tandglazuur versterkt en hersteld. Zo krijgt u niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde witte lach.