WhiteWash Laboratories Historie

WhiteWash Laboratories is opgericht in 2010 en richt zich op professionele whitening- en mondverzorgingsproducten van hoge kwaliteit. Alle producten worden ontwikkeld en samengesteld door tandartsen. Daarnaast wordt voor elk verkocht product een tandenborstel aan een kind in nood gedoneerd; door WhiteWash Laboratories de ‘Brush for a brush’- campagne genoemd. Sinds de start van deze campagne in januari zijn er al meer dan tweehonderdduizend tandenborstels op deze manier gedoneerd. WhiteWash Laboratories heeft haar hoofdkantoor in Engeland, maar hun producten worden inmiddels verkocht in meer dan 35 landen, en meer dan 2015 verschillende winkels. Sinds 2016 is er ook een vestiging in Nederland.

De oprichters van WhiteWash Laboratories waren Matthew Lloyd (afgestudeerd in tandheelkunde aan Leeds University) en Tom Riley (afgestudeerd in de richting van economie aan de University of Nottingham). Deze mannen merkten op dat bijna iedereen wel wittere tanden wil, maar bijna niemand ook daadwerkelijk aan tandenbleken begint. De reden daarvoor is dat veel bleekbehandelingen waterstofperoxide of carbamideperoxide gebruiken. Deze stoffen maken de tanden duidelijk witter, maar zijn ook schadelijk voor het tandglazuur. Op die manier gaat bleken dus ten koste van de mondgezondheid, wat natuurlijk jammer is. Lloyd en Riley besloten dat dit anders moest kunnen. Ze legden hun kennis bij elkaar en richtten WhiteWash Laboratories op, met als doel om mooi ontworpen, professionele en peroxidevrije whiteningproducten van hoge kwaliteit te gaan ontwikkelen. De beste manier om dat te doen is door gebruik te maken van wetenschappelijke kennis, dus werd het een basisprincipe dat alle producten moesten worden samengesteld en ontwikkeld door tandartsen en andere experts.

De Nano Range is na vijf jaar onderzoek door WhiteWash Laboratories ontwikkeld. De formule is zorgvuldig samengesteld door tandartsen, zodat elk ingrediënt door de wetenschap kan worden gemotiveerd. Op dezelfde manier zijn er ingrediënten weggelaten die in veel andere tandpasta’s en mondverzorgingsproducten wel zitten. Een belangrijk onderdeel is de Enamel Care Technology ©, die gebaseerd is op nanodeeltjes die uw tandglazuur herstellen, uw tanden witter maken en helpen om tandgevoeligheid te voorkomen. Andere belangrijke ingrediënten zijn kaliumnitraat (wat helpt om gevoelige tanden minder gevoelig te maken) en fluoride (wat uw tanden versterkt). Verder bevatten producten in de Nano Range xylitol, dat de groei van bacteriën remt en uw gebit tegen zuuraanvallen beschermt. Zo krijgt u niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde witte lach.

Export Award

2013 Bionow Export Award

Outstanding Growth Award

2014 Bionow Outstanding Growth Award

Best Business Award

Best Business Award for the 2013 If We Can You Can Challenge

Best New Business Award

2014 Tees Valley Best New Business Award

Export Award Finalist

UK Trade & Investment Export Award Finalist 2013

Whitening Innovation

Whitening Innovation Shortlist – Dentistry Awards 2013