WhiteWash Brush for a brush

Voor elk product uit de Nano Range dat wordt verkocht doneren we een tandenborstel aan een kind in nood en stimuleren we onderwijsprogramma’s om kinderen goed te leren tandenpoetsen. Dat is hard nodig, want het tandbederf onder kinderen neemt wereldwijd nog steeds toe. Elk jaar krijgen 25.000 kinderen last van tandbederf, en het aantal tanden dat getrokken moet worden bij kinderen jonger dan vier jaar blijft stijgen. Het geven van tandenborstels helpt om dit tegen te gaan, want grondig poetsen is de basis voor een goede mondhygiëne, waarmee gaatjes en tandbederf worden voorkomen.

De verspreiding van de gedoneerde tandenborstels wordt geregeld door een non-profitorganisatie genaamd D.E.C.A.Y. (Dental Education for Children and Young Adults). Deze organisatie heeft als doel om alle kinderen in de wereld van tandenborstels en tandpasta te voorzien. Verder wil D.E.C.A.Y. een mondhygiëneprogramma ontwikkelen voor scholen, zodat kinderen beter onderwezen kunnen worden over het gezond houden van hun gebit.

Deze actie wordt door WhiteWash Laboratories de “Brush for a brush”-campagne genoemd en ging in januari 2015 van start. Vanaf dat moment zijn er al meer dan tweehonderdduizend tandenborstels op deze manier aan kinderen in nood gedoneerd.